Vi skal
få Bergen til
å smake bedre

Søtt+Salt er historien om de tre kokkene fra Bergen som vil få Bergen til å smake bedre. Historien handler om kjærlighet til kokkefaget, troen på at godt håndverk, gode råvarer, fantasi, kvalitet og vennlighet aldri går av moten.

Frode, Fredrik og Gisle har kjent hverandre og jobbet sammen i mange år. De er enige om at mat skal lages fra bunnen av, med gode råvarer og bruk av fagutdannede kokker. Et kjøkken som er råvarebasert, der det er tid og rom for å behandle hel fisk og store stykningsdeler med kunnskap og gi rom for variasjon.

De vet at et slikt kjøkken trekker til seg dyktige og lærevillige lærlinger og kokker som ønsker å bringe kokkefaget videre og gi nye opplevelser til kundene. Et slikt kjøkken er en investering i kunnskap. Det gir utfordringer til ambisiøse kokker. I Skostredet 14 koker allerede en norgesmester. Det er ingen grunn til at utviklingen skal stoppe der.

I 2014 ble Lekkerbisken en del av Søtt+Salt. Lekkerbisken ble etablert av Gisles far Arne Pettersen i Salhus i 1976 og er Bergens eldste cateringleverandør. Høy kvalitet og utmerket service har alltid vært en viktig del av merkevaren Lekkerbisken. Det vil det fortsatt være.

Frode, Fredrik, Gisle og resten av gjengen i Søtt+Salt ønsker deg velkommen til bords og lover å fortsette innsatsen for at Bergen skal smake bedre.

Kantiner

Vi i Søtt+Salt jobber for at Bergen skal smake bedre. Derfor har vi utviklet et kantinekonsept basert på Søtt+Salts matfilosofi.

Våre kantiner serverer en råvarebasert meny med stor variasjon. Vi bruker ferske råvarer av høy kvalitet og lager alt fra bunnen av i kantinen. Vi velger ofte utradisjonelle stykningsdeler for å skape variasjon og presentere nye smaker og kokkemetoder.

Vi opplever at gjester i våre kantiner verdsetter at variert mattilbud av høy kvalitet. Det inspirerer oss. For oss er kantinetilbudet både et bidrag til å skape trivsel på arbeidsplassen, inspirere og informere om sunne og helsebringende spisevaner. Formidle matkunnskap og matglede og ikke minst gi arbeidsplassen og næringseiendommen en tydeligere og positiv profil.

Norgesmesteren i Skostredet

Kåre André Hjartholm er Norgesmesteren i kokkekunst som skaper store matopplevelser for ditt selskap i Skostredet 14. Kåre er en konkurransemann fra Risnes i Masfjorden. Han tenker at det er mulig å bli best. Han er på det norske kokkelandslaget som har fostret flere Bocuse d’Or-vinnere enn de fleste andre kokkelandslag. Etter å ha vunnet NM-sølv i 2014 tok han steget opp på seierspallen og ble Norgesmester i Tromsø i 2015. Senere var han med da landslaget kom på 5. plass i OL i Erfurt høsten 2016.

Nå ser Kåre fremover mot nye konkurranser og til å gi deg store matopplevelser i Skostredet 14. Kåre komponerer en meny av de beste lokale råvarene som finnes og ønsker å prege menyen med en personlig stil.

Norgesmesteren i Skostredet sikter mot toppen, og på veien vil han at du skal få en strålende matopplevelse i vår lille kulinariske spisestue.